Har bikket 50 dollar

Oljeprisen har etter flere ukers forsøk endelig bikket 50 dollar fatet, og det som gjorde susen var at oljelagertallene fra USA som ble offentliggjort i går var lavere enn hva man hadde forventet. Dette sendte endelig oljeprisen opp over den siste kneiken, men nå spørs det om den vil holde seg der videre eller om den vil falle tilbake igjen.

Pessisimistene tror prisene vil falle tilbake ettersom oljeprodusentene i Canada snart vil være tilbake i full styrke etter å ha måttet stanse all produksjon som en følge av den gigantiske skogbrannen som herjet landet for kort tid siden. Fra Norges side sier man at det forventes nedskjæringer i sektoren også i 2017 så det blir virkelig spennende å se hvordan prisutviklingen vil bli videre.

Norsk økonomi går sånn passe bra, og Oslo Børs har vært det aller største høydepunktet i Europa siden nyttår – men også mørke skyer lurer i vår hjemlige økonomi. I går kunne man melde at forbruksgjelden i landet steg med hele 12,4% i 2015 og dette er langt i fra gode nyheter. Mange sliter med å betjene gjelden sin og når regningene kommer, men arbeidsplassene uteblir, havner man fort i en negativ spiral. Det er derfor viktig å være forsiktig med denne typen gjeld, og i hvert fall hvis den skal gå til å gjøre opp for regninger man får inn.

Kanskje kan en refinansiering være et alternativ? Du kan lese mer om fordelene med dette på denne siden, og for deg som sliter med økonomien kan dette være smart. Der får du lære litt mer om dette med å refinansiere dyr gjeld, slik at du på denne måten kan skaffe deg en romsligere økonomi.

Her er det mange godt tips å hente, og som du skjønner av artikkelen så er det ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Det er i alle fall viktig at du tar grep hvis økonomien er på tur inn i rødsonen slik at du ikke utsetter hjemmet ditt for fare – rent økonomisk. Ta en tur innom banken din og snakk med din kundebehandler – der kan det også være gode råd å få, og de er tross alt der for å hjelpe deg.